Ismételten köszöntelek, most már a Sztár fM emlékrádió (al)oldalán!


A Sztár fM emlékrádió 2010 karácsonyán indult, de az éles bevetésre csak a Sztár fM megszűnése után került sor.

A rádió technikai kezelését jóformán autodidakta módon taultam meg. Nagyon sok variáció ki lett próbálva, amig eljutottam a Sam Broadcaster + Shoutcast összeállitásig, ami tulajdonképpen a rádió 'motorja'. Maga a rádió sajátgépen, azaz localhost-on megy, szinte a nap 24h-jában.
Mivel én dolgozok is az Egertej-nél, igy ha valami komplikáció lenne napközben a géppel, nem tudok azonnal haza ugrani, és helyreállitani a rádiót. De ahogy hazaértem, az az első, hogy intézkedem, ha nem szólna a rádió.
A rádióban jelenleg szerkesztett műsor nincs. A hireket egy időben átvettem az Info rádiótól, de amióta dolgozok, sajnos erre sincs kapacitásom. Igy megy a tömény zene.
A weboldal részben saját fejlesztés, részben a Sam Broadcaster legenerált oldala van iframe-ezve. A gombnyomásos kivánságrendszer is pl. a SAM legenerált weboldalának egy része, amivel a hallgató 'beleszólhat', hogy mi menjen a rádióban.
A rádió 'megevett' már jópár HDD-t, illetve alaplapot. Most, hogy elkezdtem az Egertej-nél dolgozni, kicsit könnyebb bőviteni a rádió kapacitását. A lemezes lementéseken felül, fokozatosan át fogok állni az egyre terjedelmesebb pendrive-os lementésekre. Igy egyre több felvétel lesz a gombnyomásos kivánságlistában egyszerre elérhető.

A Médiawiki segitségével megcsinálni ország-világ legnagyobb zenei adatbázisát:
S ez mind-mind a sztárfm.hu oldalon lesz egy csokorban!

A Médiawiki-vel szinte tematikusan sorba lehet szedni az MP3-akat:
- Elóadók szerint,
- Számok cimei szerint,
- Számok kategóriája szerint,
- Magyar, vagy külföldi számok,
- Évjárat szerint
És csak a fantázia szab mindebben határt!
A Médiawiki-t többen is szerkeszthetik, igy akár szerkesztőcsoportok is kialakulhatnak!

A Shoutcast tracklistával az előző kb. negyedórát, a streamstat tracklistával viszont az előző kb. 12h-t lehet visszanézni, hogy mely számok mentek.

A chat, meg a fórum már csak hab a tortán! Regisztráljatok be, és használjátok nyugodtan!
Az XAT chat-et regisztráció nélkül is lehet használni!