Az előzmények:
A Rádió Bridge (későbbi nevén Bridge FM) volt az első magyarországi magántulajdonú kereskedelmi rádió. A rádiót még az ún. frekvenciamoratórium idején, George Bush amerikai elnök látogatásának napjaiban indították útnak magánszemélyek. A rádió technikai hátterét kezdetben a Magyar Posta, pénzügyi hátterét svéd és norvég vállalkozók biztosították. Az adót csak ideiglenes szolgáltatásnak szánták, ám a rendszerváltás napjaiban a kormányzat nem lépett fel az ideiglenes engedély megszüntetése érdekében. A rádió által szolgáltatott műsor kezdetben kifejezetten a Magyarországon dolgozó nyugati üzletembereknek szólt. Nyugati könnyűzene mellett minden órában a Voice of America angol nyelvű híreit sugározta az adó. Az alapító vállalkozás pénzügyi ellehetetlenülése után a Posta Bankhoz közel álló Híd Rádió Rt. szerezte meg a Rádió Bridge tulajdonjogát. Az új tulajdonos látott hozzá, hogy a rádiót Budapest vezető kereskedelmi rádiójává tegye.

A frekvenciamoratórium megszűnése és a kereskedelmi rádiók számának gyors bővülése arra kényszerítette a rádió vezetését, hogy folyamatosan új arculattal és tartalommal próbálja meg nyereségessé tenni a vállalkozást. Az ezredfordulót megelőzően Rádió Bridge nem slágerjellegű, igényesebb könnyűzenével kísérelte meg elérni a hallgatókat, majd egy hirtelen arculatváltást követően a nyugalmat sugárzó könnyűzenei felvételeket tette a fő műsorelemmé. Az országos kereskedelmi rádiók és a hálózatba szerveződő helyi műsorszolgáltatókkal szemben a Rádió Bridge rétegigények kiszolgálására tett kísérletet, sikertelenül. A megingott helyzetű kereskedelmi adót 2001-ben Szegő Tibor vezetésével próbálták meg újjászervezni, a kísérlet azonban kudarcba fulladt. A sikertelen kitörési kísérletek után a vállalkozás tulajdonosai a rádió teljes újrapozicionálása mellett döntöttek, az átalakításnak a Bridge márkanév megszüntetése is része volt. A Rádió Bridge 2002. december 26-án adta át helyét a populáris könnyűzenét sugárzó Sztár fM-nek.

A Sztár fM:
Indulásakor az adó még nem a későbbi oldies dalokból merített, hanem az 1980-as évek zenéit részesítette előnyben, country zenékkel és mulatós dalokkal. A formátumot a rádiós szaknyelv AC (Adult Contemporary)-nek nevezi.

A rádió két fontos műsorvezetője B. Tóth László és Dr. Boross György. B. Tóth 2003. február 17-én debütált saját reggeli műsorával, hétköznaponként reggel 6 és 10 óra között. 2007. májusától Dr. Boross vette át helyét, és Dr. Boross rendel címmel új műsort indított ugyanezen idősávban. B. Tóth 2009-ben tért vissza a rádióhoz, péntek délután 14 és 18 óra között vezetett műsort Retrotarisznya néven.
De helyet kapott a rádióban még (A teljesség igénye nélkül):
- Bálint Edina, aki egy társkeresős beszélgetős műsort vitt hétköznap esténként, ezt váltotta föl az esti kivánság blokk.
- Sándor Szilvia, Ő szombat-vasárnap ébresztette a hallgatóságot.
- És Kiss Joe is, aki szombat este ült a keverőpulthoz. Műsorának cime: Szombat esti láz.

Mindemellett voltak műsorvezető nélküli, tömény zenei blokkok is:
- Reggel 10-től este 6-ig sztárok adtak sztároknak randevút.
- Kettes kedd: Minden kedden egy előadótól 2 szám ment.
- 60-asok 6-tól: Minden nap 18:00-tól csak a 60-asok mentek.
- 70-esek 7-től: Minden nap 19:00-tól csak a 70-esek mentek.
- Sztárkivánság: Minden hétköznap este 8-tól 10-ig az üzenetrögzitőre leadott kivánságok szóltak. (Ekkor Bálint Edina társkeresős műsora már nem ment)

A bővülés. Sztár fM Miskolc:
A Sztár fM az 1960-as, 1970-es évek zenéit játszó, oldies műfajú zenéket sugárzó rádiója volt Budapesten a 102,1 MHz-en és 2003. január 13-tól 2009. október 31-ig Miskolcon is a 103,0 MHz-en.

A Budapesten decemberben a Bridge FM helyén indult Sztár FM rádió már Borsod-megyében is hallható, miután a NONSTOP rádió is átvette a Juventus segítségével kialakított formátumot. Miskolc környékén a 103 MHz-es hullámhosszon hallható a Sztár FM rádió, a korábbi NONSTOP Rádió helyén. A megújult körzeti kereskedelmi adó ugyanolyan zenei világot kínál, mint a budapesti Sztár FM, azaz a nyolcvanas évek slágerei mellett olyan populáris és mai dalokat is játszanak, amelyek közül számosat eddig egyik rádió sem vállalt fel.

A konkurencia:
A Sláger Rádió egy magyarországi, korábban országos lefedettséggel rendelkező kereskedelmi rádió, a magyar kereskedelmi rádiók piacának egyik legjelentősebb szereplője volt. A Sláger Rádió volt a második országos lefedettséggel sugárzó kereskedelmi rádió. Zenei stílusa egészen az 1960-as évektől napjaink legnagyobb slágereiig terjedt. Adása 1998-ban kezdődött el, miután tulajdonosai győztesen kerültek ki az az ORTT által az országos lefedettséget biztosító frekvenciacsomagra kiírt pályázatából. Az Sláger Rádió az idősebb korosztálynak szóló nosztalgiarádióként indult, ám az idő előrehaladtával mind zenei kínálatát, mind műsorszerkezetét alaposan átalakította. Működésének 12 éve alatt a vállalkozás Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiójává küzdötte fel magát, több műsora pedig a rádiós piac meghatározó jelenségévé vált. 2009-ben a Sláger nem tudta megújítani a országos frekvenciacsomagra korábban elnyert koncesszióját, így 2009. november 19-én a földi analóg műsorszórás befejeződött. Internetes adóként a Sláger még közel egy évig, 2010. október 28-ig működött.

Gyakorlatilag elmondható volt, hogy 2009 november 19.-étől a Sztár fM egyeduralkodó volt a magyar éterben Oldies terén!!!


A komolyabb érvágás.
Tulajdonosváltás a Sztár fM-nél:

2009 őszén a Sztár fM tulajdonost váltott. November 1-jétől a miskolci adó önálló műsort kezdett sugározni. A név maradt, de már napjaink zenéjét adta.
Bár úgy tűnt, hogy a budapesti adóra is stílusváltás vár, végül maradt a korábbi irányzat, 2011. január 30.-a éjfélig.
Az utolsó hét péntek reggelén Dr Boross, este B Tóth László még adott egy-egy búcsú adást, majd vasárnap éjfélig már csak a tömény zene szólt, s 2011 január 30.-án éjfélkor a Sztár fM végleg elhallgatott.................
Máté Péter gyönyörű száma volt az utolsó dal az éterben a 102.1MHz-en:

(2011 december 9.-én a miskolci Sztár fM is lehúzta a rollót végleg.)
Azzal, hogy a Sztár fM megszűnt, elmondható, hogy a magyar éterből ki lett ölve a 24h-s retro.
Vannak rádiók, amiknek vannak retro blokkjai, de olyan, mint a Sztár fM volt, soha az életben nem lesz mégegy a magyar éterben!!!Szerkesztői megjegyzések:

1. A Sztár fM-nek nem volt tartozása, sőt a 30 napos türelmi időt is megkapta (volna) a rádió a hosszabbitásra. A tulajdonos döntött úgy, hogy nem hosszabbit.
Sokaknak még most sem tiszta, miért is szűnt meg a Sztár fM... A Sztár fM-nek a legjobb tulajdonsága volt a legádázabb ellensége. Mégpedig az, hogy
A RÁDIÓBAN NEM VOLT REKLÁM!!!
Ez részben jó tulajdonság is. Hiszen több idő maradt a zenékre. A Sztár fM a hireket ledarálta jóformán 90mp alatt. Ez 1.5 perc csupán. A spotokra elment az 1h-ból max 5p, tehát durván 50-55 perc jutott a tömény zenére, ami cca 15-18 számra volt elegendő.
Na most ha betettek volna még reklámokat is, az igaz, hogy bevételt termelt volna, de az az idő mind a zeneszámok mennyiségének a rovására ment volna...
Magyarán, mivel a Sztár fM-ben nem voltak reklámok, nem termelt bevételt, csak vitte a pénzt, de azt nem is keveset. Hiszen nem olcsó egy éteres rádiót fenntartani, és még nyereséget is termeltetni vele....

2. A Sztár fM akkor irta be magát igazán a történelembe, amikor az oldies-t elővette. Amikor visszament a 60-as, 70-es évekbe, s elővette azon felvételeket, amik már csak porosodtak a többi rádióadónál. Ettől lett a Sztár fM egy igazán egyedi név, egy egyedi fogalom.

3. A Sztár fM attól is másabb volt a többi rádióhoz képest, hogy akár Sándor Szilvi, akár B Tóth László, vagy Dr Boross ébresztette a hallgatókat, egy szines, de nivós ébresztő műsor volt, amire valóban kellemes volt az ébredés, nem pedig olyan.... vihogós-röhögcsélős komolytalan műsor volt!

4. Amikor az ORTT kiirta a pályázatot a 102.1MHz-re, az volt a feltétel, hogy családbarát rádió legyen. Végül a Magyar Katolikus Rádió kapta meg a frekvenciát. Talán annyi vigasztal, hogy az égiek vigyáznak a 102.1MHz-re. Én mindenesetre tiszta szivemből bizom benne, hogy a Sztár fM lesz Magyarország első olyan rádiója, amelyik egyszer visszakapja a régi frekvenciáját, és a Sztár fM spotokat ujra hallhatjuk a magyar éterben, úgy mint nem is oly régen!

ÁMEN!